دوازهمین نمایشگاه بین المللی کتاب - توکیو
از 7 تا 10 جولای، در بیگ سایت توکیو (محل برگزاری نمایشگاه های بین المللی) نمایشگاه کتاب دایر بود و هم زمان 6 نمایشگاه تخصصی هم برقرار بود:
1. کتابهای علوم طبیعی
2. کتابهای کودکان
3. کتابها و نرم افزار های آموزشی
4. کتابهای علوم انسانی و اجتماعی
5. ماشین آلات چاپ
6. چاپ دیجیتال
در نمایشگاه امسال 650 انتشارات از 25 کشور نیز شرکت داشتند و صدها هزار کتاب هم با عنوان های مختلف و قیمت ویژه برای فروش آورده شده بود. از ایران هم 3 موسسه شرکت داشتند:
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (در بخش کتابهای کودکان)، انتشارات بین المللی حافظ و پیک فرهنگ
روز اول و دوم نمایشگاه ویژه بازدید شرکت های انتشاراتی، کتاب فروشی ها و سازمان های آموزشی در نظر گرفته شده بود و بازدید برای عموم مردم روز سوم و چهارم نمایشگاه ممکن بود. هزینه ورودی برای بزرگسالان 1200 ین و برای کودکان رایگان بود و با این بلیط می شد هر دو روز برای دیدن نمایشگاه رفت .
کتابهای علمی، فنی، ادبی، کمیک و کودکان با تخفیف ویژه ارائه می شد. همزمان با نمایشگاه کتاب برنامه ها و سخنرانی های ویژه ای هم تدارک دیده شده بود.
:بعضی نکات جالب در حاشیه نمایشگاه کتاب
نمایشگاه کتاب توکیو به نسبت نمایشگاه کتاب ایران از نظر وسعت شاید فقط در حد 2-3 تا از سالن های نمایشگاه تهران بود!
در هنگام ورود بعد از پرداخت هزینه ورودیه به هر نفر یک کارت می دادند. هرکس مشخصاتش رو روی کارت می نوشت و اگر کارت ویزیت داشت اون رو روی کارت می چسبوند. همه بازدید کننده ها این کارت های شناسایی رو به گردن می انداختند. رنگ کارتها نشون می داد که بازدید کننده دانشجوست، متخصص است یا یک بازدید کننده عادی! فکر کنم یکی از علت های این کار گرفتن آمار بازدید کنندگان بوده باشه.
جلوی در ورودی نقشه سالن و مشخصات موسسات شرکت کنند ها قرار داده شده بود که هرکس می تونست براحتی برداره.
تا دلتون بخواد هم بروشور، کاتالوگ، کیسه ها و کالاهای تبلغاتی تقریبا به زور به بازدیدکننده ها می دادن!
با وجود اینکه سالن شلوغ بود ولی این امکان وجودداشت که راحت کتابها رو دید و هیچ کس مزاحم دیگری نمی شد. از شلوغی و جار و جنجال و صف های طولانی طاقت فرسا برای گرفتن کتاب یا پرداخت قیمت کتاب خبری نبود.
یک قسمت سالن حدود 10-12 تا میز بزرگ قرار داده بودند و روی آنها انواع و اقسام کتاب های خارجی به زبان های انگلیسی، فرانسه و آلمانی در جعبه های کارتونی گذاشته بودند و بصورت حراج با قیمت خیلی پایین می فروختند. تقریبا قیمت ها از 200 ین تا 3000 ین بود و کتابهای هنری، عکاسی، دکوراسیون، مد، علمی، داستانی، کودکان، موسیقی، کامپیوتر، اقتصادی و ..... موجود بود. یک بخش هم انواع سی دی های موسیقی و دی وی دی های فیلم های قدیمی رو با قیمت 500 تا 1000 ین می فروختند.
این یکی از قسمتهای خوب نمایشگاه بخصوص برای خارجیانی که دنبال کتاب به زبان انگلیسی هستند بود ولی ایرادش این بود که نحوه چیدمان کتابها طوری بود که انگار حراجی لباسه! با وجود اینکه هر میز رو تقریبا به 1 موضوع اختصاص داده بودند و سعی می کردند که هر از چند گاهی هم کتاب ها رو مرتب کنند، ولی کتاب ها طوری روی هم ریخته شده بود که عنوان ها به راحتی قابل جستجو و پیدا کردن نبود. مثلا از سر میز تا ته یک میز همه کتاب ها رو باید زیر و رو می کردی تا ببینی چه عناوینی موجوده و کدومش به کار شما می خوره!
0 Comments:
Post a Comment
<< Home