کلیه حقوق این وبلاگ محفوظ می باشد و برداشت مطالب تنها با کسب اجازه مقدور است.

زندگی در ژاپن

Life in Japan

Friday, July 08, 2005

سیستم پزشکی در ژاپن

دوستان عزیز امیدوارم که هرگز مشکل جسمی یا روحی که نیاز به درمان دارد نداشته باشید. ولی از آنجاییکه انسان در هر کجا که باشد زمانی نیاز به درمان پیدا می کند بر آن شدم که تا حدودی مختصر برایتان از سیستم پزشکی در ژاپن بگویم. بخصوص که من هم به عنوان یک پزشک و هم به عنوان یک بیمار یا مادر یک بیمار از نزدیک با این سیستم برخورد داشته ام.
یکی از بزرگترین مشکلات در ژاپن برای مراجعه به یک پزشک دانستن زبان ژاپنی است که خودش سد بزرگی در این راه می باشد. مشکل بزرگ دیگر اختلاف اساسی سیستم پزشکی ژاپن با ایران است. به این ترتیب که سیستم پزشکی در ایران مشابه سیستم پزشکی در آمریکا است ولی در ژاپن این نظام از کشورهای اروپایی بخصوص آلمان نشات گرفته است. این مساله باعث شده که درک این سیستم برای کسانی که با سیستم دیگری آشنایی داشته اند مسائل زیادی را به بار آورد. به همین دلیل است که اگر شما از عده زیادی از افراد که به مراکز درمانی در ژاپن مراجعه کرده اند بپرسید که نظرتان درباره این سیستم چیست اکثر آنها احساس نارضایتی دارند. اگرچه در نظام پزشکی ژاپن هم بزودی تغییرات زیادی بوجود خواهد آمد.
بطور مثال در ژاپن تا فروردین سال گذشته به مدت 20-25 سال انجام دوره انترنی اجباری نبود و پزشکان صرفا بعد از پایان دوره 6 ساله دانشکده مستقیما وارد دوره تخصص شده و یا مستقیما وارد بازار کار می شدند. در صورتیکه در ایران دانشجویان پزشکی بعد از پایان 5-6 سال دوره دانشکده پزشکی ملزم به گذراندن دوره انترنی هستند. ما در ایران اعتقاد داریم که اگر پزشکی دوره انترنی را نگذراند در واقع نمی تواند پزشک ماهری شود!!! البته در نهایت ژاپنی ها هم به همین نتیجه رسیدند و از فروردین سال گذشته گذراندن اجباری دوره انترنی وارد سیستم پزشکی آنها شد اگرچه هنوز کاملا یک سیستم شکل گرفته و جا افتاده ای نمی باشد ولی امید است که در سالهای آینده به علت این تغییر اساسی، تغییرات بزرگی نیز در مهارت پزشکان آنها ایجاد کند.
همچنین با توجه به اینکه سیستم پزشکی آنها به نظر می رسد در حال تغییر منشا از سیستم اروپایی به سیستم آمریکایی می باشد، تدریجا اختلاف سیستم آنها با سیستم ما هم کمتر خواهد شد.
ولی در پایان، تنها توصیه ای که به دوستان عزیز دارم این است که در صورت نیاز به پزشک حتی المقدور به مراجع دانشگاهی مراجعه کنند. اگر شما از مهارت پزشکانی که مطبشان در نزدیک منزل شما هست اطلاع ندارید بهتر است که در ابتدا به مراکز دانشگاهی مراجعه کنید چرا که به نظر می رسد که اولا احتمال خطا در آنها کمتر باشد و دوما احتمالا بیمارستان آنها شامل چندین بخش متفاوت است و از امکانات بیشتری برخوردار هستند. مثلا با یک دل درد یا سردرد تشخیص اینکه باید به کدام بخش مراجعه کرد مشکل می باشد برای همین بیمارستانی که چندین بخش مختلف دارد بیشتر می تواند کمک کننده باشد.
می دانم که این چند خط هنوز گویای تمامی مطالب در این زمینه نمی باشد ولی امیدوارم از نظر دوستان در این زمینه مطلع شده و بتوانم به سوالات آنها در این زمینه پاسخگو باشم. همچنین امیدوارم که بتوانم در آینده نزدیک راجع به جزئیات بیشتری که دوستان علاقمند به دانستن آنها باشند توضیح بدم.

روز و روزگارتان خوش.

نوشته شده توسط: رزا

........................................................................................

1 Comments:

At Sunday, July 31, 2005 10:55:00 AM, Blogger HADI said...

ممنون از این مقاله شما من هم به گرانی پزشک و درمان در ژاپن خواستم اشاره کنم چنانچه بیمه درمانی نداشته باشید مبلغ زیادی باید پرداخت کنید و دیگه اینکه دکتر خوب و حاذق در ژاپن کم پیدا میشه .در اینجا یه نکته که خیلی جالب است اینکه اگه به بیمارستان برید چیزی حدود 80%درصد مراجعه کنندگان افراد مسن هستند که یکی به دلیل ارزان بودن درمان برای آنها و دیگری هم چون بیکارند و بازنشسته طبق گفته خود ژاپنیها برای وقت گذرانی مییرند بیمارستان شما هم اگه بایک چنین موردی برخورد کردید زیاد تعجب نکنید فرق سیستم درمانی را فقط ببینید که در ایران از گرانی و نداری مردم بیمارستان نمیرن و راضی به درد کشیدن تا مردن هستند

 

Post a Comment

<< Home



  • Home صفحه اصلی