کلیه حقوق این وبلاگ محفوظ می باشد و برداشت مطالب تنها با کسب اجازه مقدور است.

زندگی در ژاپن

Life in Japan

Friday, January 06, 2006

فرهنگ بازیافت در ژاپن



قانون ترغیب مصرف بهینه از منابع (1) در ژاپن که غالبا از آن به عنوان قانون ترغیب بازیافت (2) یاد می شود، از سال 1991 ، با هدف کاهش زباله، بازیافت و استفاده ی مجدد (3) محصولات و مواد مختلف به تصویب و مرحله ی اجرا رسید.
البته فرهنگ صرفه جویی و ساده زیستی و بازیافت، از گذشته های دور در فرهنگ مردم ژاپن و حتی در اعتقادات مذهبی ژاپنی ها ریشه دارد. چنان چه در کتاب "چنین گفت بودا" آمده:
وقتی پادشاه اودیانا پانصد جامه به انادانا داد، از او پرسید "با این پانصد جامه چه می کنی؟
پاسخ داد: ای پادشاه بسیاری از برادران تن پوش ژنده و کهنه دارند. می خواهم آنها در میان این برادران پخش کنم.
با جامه های کهنه چه خواهید کرد؟
از آنها رویه ی تشک خواهیم ساخت.
رویه های تشک کهنه را چه کار خواهید کرد؟
آنها را روکش بالش می کنیم.
با روبالشی های کهنه چه خواهید کرد؟
از آنها زیرانداز می سازیم.
زیراندازهای کهنه را چه خواهید کرد؟
آنها را برای خشک کردن پا به کار می بریم.
پا خشک کن های کهنه را چه کار می کنید؟
آن را برای زمین پاک کردن می گذاریم.
زمین روب های کهنه را چه می کنید؟
ای پادشاه، آنها را ریز ریز می کنیم و مانند کاه در گل می زنیم و با آن گل دیوارهای خانه را روکش می کنیم."
امروزه، ژاپن به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان بخش قابل توجهی از دور ریزها و وسایل الکترونیکی و کامپیوتری را به طور جدی و با همکاری باورنکردنی مردم این کشور بازیافت می کند. اهمیت این بازیافت را با در نظر گرفتن اینکه برآورد شده است در حدود 51 در صد از خانواده های ژاپنی کامپیوتر شخصی دارند یعنی در کل 24 میلیون کامپیوتر خانگی، که با احتساب مراکز اداری، تجاری و آموزشی رقم سرسام آوری را تشکیل می دهد، و با نوع آوری های پی یاپی می بایستی که رقم بالایی از آنها راهی زباله دانی ها شده و یکی از معضلات دفع زباله شوند. اما در یک برنامه ریزی صحیح و ابتکاری، بر اساس قانون ترغیب مصرف بهینه از منابع، جهت بازیافت و مصرف مجدد کامپیوترهای دست دوم، تسهیلاتی نظیر افزایش حمایت مالی شهریه ی سالمندی، و یا تخفیف در خرید مدل جدیدتر، مردم را ترغیب به کمک به برنامه های دولت می کند. البته بر تمام کسانی که حتی مدت کوتاهی در ژاپن زندگی کرده اند روشن است که مردم این کشور چگونه داوطلبانه در حمایت از طرح بازیافت همکاری می کنند و اصولا از آن لذت می برند. جداسازی دقیق زباله ها، برگزاری بازارهای دست دوم فروشی(4)، دست دوم فروشی های متعدد وابسته به شهرداری و پرداخت وجهی توسط مردم به شهرداری ها در قبال بازیافت بعضی از لوازم و وسایل غیر قابل سوزاندن نظیر وسایل الکترونیکی، همه حاکی از روحیه ی حمایت از طرح بازیافت و استفاده ی بهینه از منابع موجود توسط ژاپنی هاست.
به عقیده ی من، اندازه طلبی و دوری از تجمل گرایی ولی در عین حال تامین رفاه و تغییر برای زندگی بهتر و برنامه ریزی و حسن اجرای آن از رموز پیشرفت اين مردم است که در اين سرزمين کوچک شگفتی های بسياری را خلق کردند.

1. Law for Promotion of Effective Utilization of Resources
2. Recycling Promotion Law
3. Reduce, Reuse and Recycle (the 3 R's)
4. Flea Markets

........................................................................................

11 Comments:

At Wednesday, January 11, 2006 2:51:00 AM, Blogger A said...

بنده لپ تاپ جدیدی از شرکت اچ پی کامپک خریده ام که در صورتحساب آن مبلغی بابت بازیافت کامپیوتر توسط خود شرکت در زمان پایان عمر آن محاسبه و دریافت شده است. فکر کنم دو یا سه هزار ین معادل 20 تا 30 دلار.

 
At Wednesday, January 11, 2006 9:29:00 AM, Blogger زندگی در ژاپن said...

جالب است که برای خرید بعضی اجناس پیشاپیش هزینه بازیافت را دریافت می کنند. احتمالا برای کاهش تعداد افرادی است که بدون تحویل برای بازیافت جنس مربوطه را دور می اندازند.
در هنگام خرید ماشین و یا گرفتن بیمه سلامتی ماشین(شاکِن) هم اگر اشتباه نکنم از سال گذشته مبلغی حدود 10 هزار ین (البته این رقم بستگی به نوع و اندازه ماشین دارد) را برای هزینه بازیافت پیشاپیش دریافت می کنند.

 
At Thursday, January 12, 2006 3:01:00 PM, Anonymous Anonymous said...

با سلام
سایتتون بسختی و دیر باز میشه
و متاسفانه جذابیت اولیه را ندارد علاوه بر اینکه علی رغم وعده ای که داده بودید جمعه ها اپدیت نمیشه یا دیر میشه
بنظر می یاد کفگیر به ته دیگ خورده
در ضمن بعلت تعدد نویسندگان یک نوع اشفتگی در ارایه مطالب دیده می شود
خانم مریم زرافشار
هم بنظر میرسه که با بهره گیری از زحمات دیگران در صدد مطرح کردن خودشان هستند تا اینکه واقعا نیتشان ان چیزی باشد که در ابتدا عنوان کردند.
البته نمی شود زحماتشان را نا دیده گرفت و ازشون تشکر میکنم
به هر حال من که به خیلی ها اینجا رو معرفی کردم ولی الان دیگه بی تعارف باید گفت که تعریفی نداره
یه پیشنهاد
اگر به صورت هفتگی نویسندگانتان مشخص شده اند از قبل اعلام کنید که چه کسی چه مطلبی را اریه خواهد کرد
باید نویسندگان رابیشتر معرفی کنید که مثلا خانم یا اقای فلان درمورد مثلا ....در فلان تاریخ مطلب خواهندنوشت
اونجوری به نظر منطقی تر میشود
به یاد داشته باشید که تا کنون مطلبی که به درد دانشجوهای تازه وارد و مجرد بخوره نداشتید ها
امیدوارم شما طی سالها زندگی در خارج به این انتقادات با دیده و سینه باز نگاه کنید و مثل خیلی از ایرانی ها کم طاقت در برابر نقد نباشید

 
At Thursday, January 12, 2006 4:57:00 PM, Anonymous Anonymous said...

I am agree with the last comment too,

 
At Friday, January 13, 2006 1:35:00 AM, Blogger A said...

روشهای دموکراتیک ما ایرانیان در نقد یکدیگر!
دوستان گرامی که کامنت بدون نام می گذارند و بدون مقدمه اول اتهام می زنند، که لابد فلانی دنبال منافع شخصی بوده، بعد سریعا ماله می مالند و آخرش هم طبلکار می شوند.
امیدوارم زندگی در ژاپن بدون دلسردی به کار خودش ادامه دهد و از این به اصطلاح ها نقدهای بعضا مغرضانه آزرده نشود. وبلاگ نویسی منظم و متداوم آنطور که خیلیها می پندارند کار آسانی نیست. هرکسی ادعا دارد بفرماید توی گود، راه باز است و جاده دراز.

 
At Friday, January 13, 2006 11:56:00 AM, Blogger زندگی در ژاپن said...

دوست عزیز منتقد. ممنون از نظر شما و اینکه به کیفیت کار ما توجه دارید. راجع به انتقادات شما اجازه بدید چند نکته را بگویم:
1. اینکه سایت به سختی باز می شه شاید دلیلش گذاشتن عکس و تصویر برای بیشتر مطالب است. سعی می کنم تا حدی که می تونم درستش کنم. متاسفم که دوستان برای باز کردن صفحه دچار مشکل می شوند.
2. در باره جذابیت سایت و مطالب اون، همانطور که از روز اول هم نوشتیم، سعی می کنیم مطالب هرچه متنوع تر انتخاب و نوشته شوند و به همین دلیل ممکن است مطلبی برای شما جذابیت داشته باشد ولی برای خواننده دیگر خیر با توجه به طیف گسترده خوانندگان. و امیدوارم حالا حالا هم کفگیر ما به ته دیگ نخوره بخصوص اگه دوستان هم در این راه کمکمون بکنند.
برای یادآوری هم لطفا این دو نوشته رو یکبار دیگر مطالعه بفرمایید: نوشته روز پنجم ژوئن 2005 و نوشته روز نهم می 2005. درضمن دوست عزیز ما قول هفتگی آپ دیت شدن وبلاگ رو دادیم نه روزهای جمعه. ولی برای راحتی بیشتر خوانندگان بین خودمون این تصمیم رو گرفتیم که در صورت امکان یک روز مشخص هرهفته آپ دیت کنیم. هرچند خیلی وقت ها هم بیشتر از یکبار در هفته آپ دیت کرده ایم.
3. در مورد مطرح کردن و معرفی اسامی،یک کم زود قضاوت کردید گروهی که مطالب را می نویسند، راحتتر هستند که اسمشان را عنوان نکنند هرچند که من هم ترجیح می دهم اسامی مطرح شود ولی متاسفانه از طرف خود افراد اجازه ندارم اسامی را فعلا اعلام کنم و کسانی که مایلند با اسم مستعار و یا بدون اسم می نویسند البته هستند کسانی هم که اجازه اعلام اسمشان را میدهند و هر دفعه در پایین مطلب ارائه شده نوشته شده است. نوشته هایی هم که من خودم می نویسم ترجیحا تنها با اسم وبلاگ می نویسم که این توهم ایجاد نشود که من در صدد مطرح کردن خودم هستم! حالا چطور این شبهه ایجاد شده که من درصدد مطرح کردن خودم هستم و یا اینکه به دنبال چه منافع شخصی ممکن است باشم، جای سوال باقی می گذارد.
البته خوب بود شما هم به عنوان منتقد اسم خودتون رو می نوشتید حالا اگر هم شده مستعار که به اون نام خطابتون کنم ولی خوب تصمیم شما برای من محترمه.
4. پیشنهاد دیگر شما مبنی بر معرفی هفتگی نویسندگان همونطور که در بالا هم اشاره کردم تا زمانی که به من این اجازه را ندهند، عملی نیست. شاید دوستان دیگر نویسنده هم برای اینکه انگشت اتهام به این راحتی به سمت آنها اشاره نشود، از معرفی خود چشمپوشی می کنند. به هر حال در ایمیلهایی که بین نویسندگان رد و بدل می شه، من همیشه ازشون خواستم که اگر در تصمیشون تجدید نظر کردند به من بگویند که اسامی آنها را هم اضافه کنم.
5. درباره بدرد بخور بودن مطالب برای مجردین و تازه واردها، هم نمی دونم تا چه حد نظر شما عمومیت داره ولی خوشحال می شیم اگر نظر دیگر دوستان رو هم بدونیم. هرچند که در گزارش ماهیانه ای که در شبکه ایمیل جامعه علمی ایرانیان مقیم ژاپن ارسال می شه، همیشه از دوستان خواهش شده که تجربیات و اطلاعات خودشون رو مطرح کنند ولی متاسفانه تا حالا فقط تعداد کمی به این خواهش ما جواب مثبت داده اند.


مریم زرافشار

 
At Friday, January 13, 2006 12:54:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Dear friends & Khanom Maryam Zarafshar,

Baa Salaam,
It is very good that readers express their ideas and comments about quality of this site. It can help to improve this site a lot

BUT, I would like to bring to your kind attention some matters.

1) Exactly, one year ago, there was not such a useful site available. I myself, received many emails from students or friends in Iran that wanted to come to Japan, but didn't have any knowledge or resource, and I didn't have any answer to them. BUT, at least, now, we have a public site (not personal) that provides these kinds of information. That is a good point and nice acheivement. As an example, the last month subject about "Tavalod-e Nozard dar Japan" was really usefull for me, although I have been several years in Japan.

2) Improvment of quality is an important matter that should be considered from now on. BUT, also be careful that in a public site which is supported by a group of students, there are some limitations. It is not possible to write any intersting matter freely. Subject should be useful and interesting, but in the framework of group. So, I guess one limitation of administrators of this group is this matter.

3) About trying to introduce only a person (Mrs. Maryam Zarafshar) in this site, I guess it is not right. If somebody wants to introduce himself or herself, he/she can create a personal site and do it easily.

4) As I know, there is not any financial profit for administering this site and this job is done as a volunteer task. As many of you may know, managing weblogs is not an easy task, and takes time. So, let's say "Khasteh nabaashid" to all people who have created and improved this site.


Finally, my point is that we have a good site for all of us. Let's improve it.

Best regards,

Hamdel.

 
At Monday, January 16, 2006 10:27:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Baa Salaam dobareh
I just want to correct a part of my previous comment in item 3:

3) What you wrote about trying to introduce only a person (Mrs. Maryam Zarafshar) in this site, I guess your understanding is not right. Personally, I think administrators have the right to choose announcing their name or not. And even if some one had courage to annouce her/his name, it doesn't mean that there is a benefit in that.

Hamdel.

 
At Thursday, February 09, 2006 12:54:00 AM, Anonymous Anonymous said...

با سلام و خسته نباشيد ،در مورد پرداخت هزينه بازيافت بايد عرض شود که براي دريافت حق عبور براي اتومبيل پس از گذشت هر دوسال مبلغ ده هزار ين بابت پرس و تخريب کردن ماشين پس از دور انداختن دريافت مي شود اين قانون از آنجا ريشه گرفت که در سالهاي اخير تا به تصويب رسيدن قانون دريافت حق تخريب و پرس بطور پيشاپيش برخي از مردم ژاپن بسيار بي ادبانه ماشين خود را پس از استفاده و اتمام حق عبور دوساله اش پس از چند مرتبه تمديد که معمولاً ماشين را در عمر ده سالگيش يا حدوداً 100 هزار کيلومتر کار کرد؛ ديگر عوارض سالانه ماشين را پرداخت نمي کردندکه حدوداً براي هر سال بطور متوسط 400 دلار است و پس از اتمام عبور؛ اتومبيل فاقد عبور شده را در گوشه و کنار شهر ها و رودخانه ها رها مي کردند و يک مسئله جدي درست کرده بود براي شهرداريها و پليس يعني هيچيک از اينها بسادگي ماشينهاي دور ريخته شده و زباله را جهت تخريب و پاکسازي شهررا تقبل نمي کردند؛ تا اينکه دولت و مجلس فکر بکري کرد و حق تخريب را پيشاپيش پرداخت اجباري کرد يعني تا زماني که 100 دلار را يا ده هزار ين را در هنگام درخواست عبور پرداخت نکني مجوز عبور نخواند داد ؛ در مورد وسايل برقي هم من خودم يک تلوزيون 28 اينچ صفحه تخت سوني وگا و يک دستگاه کامپيوتر رو ميزي توشيبا را وقتي خواستم بزارم کناره ديوار ، محل آشغال محلمون که آشغالي صبح آنهابردار ببره تخريب کنه اول تلفن کردم به مرکز جم آوري زبالهاي گنده و برقي که مربوط به شهرداريست که وقت بگيرم براي بيرون گذاشتن وسايل ياد شده وقت دريافت کردم و گفتند که مبلغ دو هزار ين برچسب از کنويني يا سون الون خريده و به وسايل فوق بچسبانم و من هم کردم و در روز مقرر گذاشتم تو آشگالي تا ماشين ذباله مخصوص بيايد و آنها را ببرد به تخريب

 
At Monday, December 07, 2009 5:50:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Hello !.
You may , probably very interested to know how one can collect a huge starting capital .
There is no need to invest much at first. You may start earning with as small sum of money as 20-100 dollars.

AimTrust is what you need
The company represents an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

It is based in Panama with structures everywhere: In USA, Canada, Cyprus.
Do you want to become an affluent person?
That`s your choice That`s what you desire!

I feel good, I began to take up income with the help of this company,
and I invite you to do the same. It`s all about how to select a correct companion utilizes your savings in a right way - that`s AimTrust!.
I take now up to 2G every day, and my first deposit was 1 grand only!
It`s easy to start , just click this link http://ydoxeqidy.dreamstation.com/katihi.html
and lucky you`re! Let`s take our chance together to become rich

 
At Sunday, January 31, 2010 2:26:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Hello everyone!
I would like to burn a theme at here. There is such a thing, called HYIP, or High Yield Investment Program. It reminds of ponzy-like structure, but in rare cases one may happen to meet a company that really pays up to 2% daily not on invested money, but from real profits.

For several years , I earn money with the help of these programs.
I'm with no money problems now, but there are heights that must be conquered . I get now up to 2G a day , and I started with funny 500 bucks.
Right now, I managed to catch a guaranteed variant to make a sharp rise . Turn to my web site to get additional info.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

 

Post a Comment

<< Home



  • Home صفحه اصلی