کلیه حقوق این وبلاگ محفوظ می باشد و برداشت مطالب تنها با کسب اجازه مقدور است.

زندگی در ژاپن

Life in Japan

Friday, October 21, 2005

غذاهای سنتی ژاپن و برخی آداب مربوط به آن



امروزه رژیم غذایی ژاپن به عنوان یکی از سالم ترین رژیم های غذایی دنیا شناخته شده است و شاید یکی از دلایلی که ژاپنی ها طول عمر نسبتا بالایی دارند نوع رژیم غذایی آنها باشد. از ویژگی های بارز غذاهای سنتی ژاپن: کلسترول و چربی و کالری کم و فیبر بالای آنست. شاید بهترین توصیف برای غذاهای ژاپنی حفظ طعم طبیعی و هارمونی آنهاست.
برنج و ماهی و فرآورده های دریایی در مجمع الجزایر ژاپن از کوههای پوشیده از برف شمال هکایدو تا سواحل شنی اکیناوا ماده ی اولیه ی اغلب غذاهای سنتی محسوب می شود. از برنج علاوه بر مصرف روزانه در منوی اصلی فرآورده های جانبی سنتی ویژه ی دیگری نیز تهیه می شود نظیر: "موچی" یا کیک برنجی و "سِنبِه" یا بیسکویت برنجی و "ساکِه" که نوشیدنی الکلی مرسوم است و "میسو" که ازافزودنی ها و طمع دهنده های غذایی محسوب می شود.

وعده های اصلی شامل سه وعده غذایی است و یک منوی کامل از غذاهای ژاپنی شامل:
"gohan " برنج پخته
"misoshiro" سوپ میسو
" suimono" غذاهای آب پز نظیر سبزیجات و ماهی با گوشت آب پز
"yakimono" گوشت و ماهی یا سبزیجات سرخ شده یا کبابی
"sunomon " ترشی از سبزیجات و یا غذاهای دریایی
"aemono or hitashimono" سبزی و ماهی و یا حبوباتی که آغشته به سس مخصوص هستند
"sashimono" ماهی خام ورقه شده
"konomono" ترشیجات

تفاوت ها و شباهت هایی در آداب صرف غذا بین ما و ژاپنی ها وجود دارد که می توان به چند مورد زیر اشاره کرد:

ژاپنی ها قبل از شروع غذا معمولا می گویند"ایتاداکی ماس" که در واقع کسب اجازه از میزبان و یا آشپز است. در خاتمه معمولا با گفتن "گوچی سو ساما دشتیتا، توتِمو اُیشی کاتا دِس" از طعم غذا تعریف می کنند و از میزبان و یا آشپز تشکر می کنند .
خوردن سوپ با صدای بلند و سرکشیدن آن نشانه ی آنست که از طعم غذا خوششان می آید و از خوردن آن لذت می برند.
در میهمانی ها رسم دارند که به میهمان ها اصرار کنند که غذای بیشتری صرف کنند. لازم نیست که حتما تعارف آن ها را قبول کنید ولی مودبانه تر است که غذایی که کشیده شده است تا آخر صرف شود.
بهتر است تا زمانی که غذای همه سرو نشده است شروع به غذا خوردن نکنید.
اگر به غذایی دسترسی ندارید جای خود را ترک نکنید و بهتر است از کسانی که دسترسی دارند بخواهید که آن غذا را به شما بدهند.

شما می توانید طرز تهیه ی غذاهای مختلف ژاپنی را در سایت های زیر دنبال کنید
لینک 1
لینک 2
لینک 3
لینک 4
لینک 5


........................................................................................

5 Comments:

At Friday, October 21, 2005 2:10:00 PM, Anonymous Anonymous said...

آقا با وجود اینکه بنده رابطه چندان خوبی با غذاهای ژاپنی ندارم ولی با این توضیحات شما و عکس های خوشگلی که گذاشتین کلی دهنمون آب افتاد. شاید هم از اثرات ماه رمضونه و سر ظهر این وبلاگ رو با شکم گرسنه خوندن!!! :)

 
At Tuesday, October 25, 2005 10:55:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Dear Friend,

thank you so much for your useful informstion. I really like Japanese foods.

 
At Friday, October 28, 2005 11:04:00 PM, Anonymous Anonymous said...

سلام مرسی از وقتتون که این اطلاعات رو در اختیار همگان قرارمیدید
..
من تو کار طراحی روی ناخن هم هستم
میدونم تو اون کشور هم به مقدار زیادی این هنر پیشرفت داشته و داره
..
میخواستم بدونم اگه ممکنه یه سایتی یا لینکی که مختص به طراحی اون کشور هست میتونید در اختیار من بگذارید
اگه به انگلیسی باشه که عالیه
..چون من بهتر میتونم متوجه بشم
با تشکر مجدد

 
At Wednesday, November 02, 2005 7:32:00 PM, Anonymous Anonymous said...

جالب و کامل بود

 
At Thursday, February 23, 2006 9:34:00 PM, Blogger زندگی در ژاپن said...

در این سایت میتونین تصاویر زیادی از طراحی بر روی ناخن رو ببینید. ولی متاسفانه سایت به زبان ژاپنی است ولی با کلیک کردن روی لینک ها می توانید به تصاویر زیادی دسترسی پیدا کیند.
http://www.trinket.jp/

 

Post a Comment

<< Home



  • Home صفحه اصلی